Goede doelen

Als Lions Club Nootdorp-Pijnacker zetten wij ons al ruim 30 jaar in voor de ondersteuning van goede doelen. Inmiddels zijn dat er te veel geworden om even snel op te noemen. Daarom hebben we voor onze website een korte selectie van 4 projecten/doelen gemaakt. Natuurlijk zijn we graag bereid om meer voorbeelden aan te dragen.

Contact

Hier doen we het voor

Ziekenhuis in Putumayo, Ecuador

Samen met tropenartsen Jacob en Carolien van der Ende hebben wij kunnen zorgen voor een complete verbouwing en inrichting van 4 verpleegafdelingen in een ziekenhuis in Putumayo, Ecuador. Het ziekenhuis kan hierdoor nu 20 opnames per week aanbieden, 10 aan kinderen en 10 aan volwassenen, voornamelijk vrouwen. Dit laatste is heel belangrijk, want in een ontwikkelingsland als Ecuador is de vrouw de spil van het gezin. Zonder moeder hebben de kinderen in Ecuador geen kans en groeien zij op zonder onderwijs en met ondervoeding. Dit ziekenhuis wordt ‘gerund’ door de Stichting Quina Care, opgericht naar een initiatief van tropenartsenechtpaar Jacob en Carolien van der Ende, oorspronkelijk afkomstig uit Nootdorp en Leidschendam. Hun missie is om in de regio Putumayo medische hulp te verlenen. Dit is een gebied waar ruim 20.000 mensen wonen. 40% van hen is jonger dan 14 jaar, 75% van deze groep leeft ver onder de armoedegrens. Zonder ziekenhuis moeten mensen ruim 200 kilometer reizen om het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bereiken.

Hospice Koningshoeve

Een hospice biedt ongeneeslijk zieke mensen in de laatste fase van hun leven, de mogelijkheid om te sterven in een warme, huiselijke omgeving. Als Lions Club Nootdorp-Pijnacker zijn wij nauw betrokken bij het initiatief van twee Delftse huisartsen, voor de ontwikkeling en realisatie van een hospice in Pijnacker-Nootdorp. ‘Hospice Koningshove’ wordt gerealiseerd in de oude dorpskern van Pijnacker, achter de oude dorpskerk. Hier kunnen gasten met hun familie of vrienden een waardevolle tijd doorbrengen, onder begeleiding van de eigen huisarts. Met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven, dankzij de zorg van gedreven en betrokken vrijwilligers. Wij hopen dat Hospice Koningshove in de komende jaren veel gasten mag ontvangen.

Het Vergeten Kind

Als Lions Club Nootdorp-Pijnacker hebben we een forse financiële bijdrage kunnen overmaken aan de stichting Het Vergeten Kind’. Deze zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel van de stichting is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. De stichting doet dat door de ontwikkeling van impactvolle programma’s die ervoor zorgen dat kinderen uit haar doelgroep niet worden vergeten. En door het duurzaam en structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in ons land, door de inzet van programma’s en projecten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor kinderen.

Een E-Car voor Weidvogelhof en Veenhage

Onze fundraising activiteiten maakten de financiering mogelijk van een E-Car, bestemd voor de bewoners van de zorginstellingen Weidevogelhof en Veenhage in Pijnacker-Nootdorp. Met deze E-Car kunnen zij zich gemakkelijk(er) verplaatsen en op die manier blijven deelnemen aan het dagelijkse sociale leven in Pijnacker-Nootdorp. De E-Car speelt ook een verbindende rol binnen de verschillende wijken van het dorp, waarbij het elkaar ontmoeten, centraal staat. Het voertuig heeft wel een chauffeur nodig. Een groep vrijwilligers, waaronder leden van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker, rijdt zijn dankbare cliënten om toerbeurt naar het centrum en weer terug naar huis.