Evenementen

Hier zijn we trots op

MudMakers

Jarenlang organiseerden wij dit spetterende modderfestijn, in samenwerking met o.a. Team4Talent. De laatste editie van Mudmakers vond plaats in 2022.

Het organiseren van dit succesvolle, jaarlijks ouder-/kind evenement in en rondom de Dobbeplas en boerderij De Bieslandhoeve, werd de afgelopen jaren steeds intensiever. Voor een vrijwilligersorganisatie bleek dat niet langer verantwoord. Daarom zijn we gestopt op het hoogtepunt. Dat is jammer, maar tegelijk zijn we ook trots op MudMakers en kijken we er met veel plezier op terug. Net als alle andere, trouwe ‘modderfanaten’.

Als opvolger van ons eerdere maatschappelijke evenement ‘Week van de Beweging’, ging MudMakers van start met 400 deelnemers, groeide door naar 800 en uiteindelijk zelfs naar 1.500 modderfans. Daarmee nam ook de druk op de organisatie en de voorbereiding toe. Er kwamen meer regels, meer verantwoordelijkheden en ook meer veiligheidsregels en – risico’s bij kijken. Ook de benodigde m/v mankracht voor opbouw, begeleiding en afbouw werd steeds forser. Uiteindelijk werkten ruim 120 mensen jaarlijks mee aan elk nieuw Modderparcours.

In samenwerking met Team4Talent, heel veel vrijwilligers en tientallen ondersteunende bedrijven uit de regio hebben we als Lions Club Nootdorp-Pijnacker 10 x een supermooi maatschappelijk evenement – zonder winstoogmerk – kunnen neerzetten. Daar zijn we, samen met iedereen die eraan meewerkte, supertrots op! We zijn natuurlijk ook enorm dankbaar voor de jaarlijkse ondersteuning van alle MudMakerpartners: de vrijwilligers, de bouwploeg, de sponsoren en natuurlijk: de deelnemers!

Lions Night

De Lions Night wordt georganiseerd in samenwerking met een lokale horecagelegenheid. Tijdens deze gezellige, exclusieve avond serveren de Lions een smakelijke maaltijd en goed gevulde glazen. Couverts kunnen via Lions leden van te voren worden besteld. Drankjes en loten voor de jaarlijks loterij, worden op de avond zelf door de Lions aan hun gasten verkocht. De opbrengst van de Lions Night zorgt ervoor dat we substantieel kunnen bijdragen aan goede doelen. Zoals bijvoorbeeld de volledige renovatie van een uitgebreide verpleegafdeling bij een ziekenhuis in Putumayo in Ecuador. Overigens met dank aan o.a. Stichting Wilde Ganzen en natuurlijk een grote groep sponsoren.

 

Trash Hunting

Een evenement dat zijn oorsprong vindt het project Save the Earth: een samenwerking van Lions Nederland met de Plastic Soup Foundation, om kinderen bewuster om te laten gaan met (plastic) afval. Dat is belangrijk, want wereldwijd wordt ruim 33% van al het plastic als zwerfafval weggegooid. Uit berekeningen van de United Nations blijkt dat, als we dit niet stoppen, er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zitten. Ons eerste ‘Hunt’ vond plaats in april 2022. We zijn klein begonnen en willen het aantal deelnemers vanaf 2023 fors laten groeien. We hebben onze volgend Hunt is gepland op zaterdag 16 september a.s. Aanmelden kan via onze contactpagina.

Kids & Kornuiten

Een vrolijke speelgoedbeurs, bestemd voor gezinnen met basisschoolkinderen en een kleine portemonnee. We organiseren deze beurs samen met de Lions Club Dames van Oostland. Uit de hele regio verzamelen we nieuw en gebruikt speelgoed, spellen, boeken en kinderwinterkleding, die een tweede leven verdienen. Op het beursplein koop je ‘Kornuiten’. Met deze munten kunnen ouders voor een zacht prijsje producten kopen voor hun kinderen. Dankzij de samenwerking met o.a. het Taalhuis en Vluchtelingenwerk kunnen we ervoor zorgen dat gezinnen met minimuminkomens een aantal Kornuiten gratis krijgt. In december 2022 hebben we met de opbrengst van de beurs 60 Oekraïense kinderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest en een nieuwjaarscadeau ter waarde van 20,00 Euro kunnen aanbieden. Kids & Kornuiten wordt vanaf 2023 georganiseerd door de Lions Club Dames van Oostland.

Koffiepunten Tellen

Sinds jaren en dag drinken en kopen consumenten koffie van Douwe Egberts. Veel mensen sparen de koffiepunten, die uit de verpakking kunnen worden geknipt. Als Lions Club organiseren we jaarlijks een inzamelingsactie voor koffiepunten en (oud) muntgeld, waarvan de opbrengst – mede met dank aan Douwe Egberts – wordt omgezet in een grote hoeveelheid pakken koffie. Deze worden gratis uitgedeeld aan mensen met lage inkomens, via de Voedselbank.

Peace Poster Contest

Opgroeien in een wereld van vrijheid, waarin je jezelf mag zijn en uiteindelijk worden wie je echt bent. Groot en gelukkig worden zonder discriminatie vanwege kleur, ras, herkomst, geloof of opvoeding. En dat alles natuurlijk: in vrede. Dat is wat u en wij onze kinderen van harte gunnen. Daarom organiseren Lions Clubs jaarlijks een vredesposter-wedstrijd voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar, in de hele wereld. Dit is een van onze initiatieven om een sfeer van respect en begrip onder volkeren te brengen, op mondiale schaal. Het is tegelijk ook de missie van de Verenigde Naties.

Wereldwijde aandacht

Kinderen zijn graag creatief bezig en hebben vaak ontwapenende ideeën en mooie dromen over hoe zij de wereld een stukje beter kunnen maken. Daarom doen honderdduizenden jonge deelnemers jaarlijks mee aan de posterwedstrijd, om uiting te geven aan hun gevoelens en hun dromen over wereldvrede. Zij maken prachtige kunstwerken, waarachter ontroerende verhalen en unieke jonge mensen schuilgaan. De vredeposterwedstrijd krijgt ieder jaar daarom wereldwijd veel aandacht van de media.

Lokale inzet

Als Lions Club Nootdorp-Pijnacker tekenen we natuurlijk graag en van harte voor wereldvrede. De meest recente posterwedstrijd vond plaats in 2021, kort voor Corona. De 200 deelnemers lieten zich inspireren door het thema ‘we are all connected’ en maakten prachtige posters, die in een officieel tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek van Pijnacker voor ouders, publiek en media werden geëxposeerd. De deelnemende scholen waren deze ronde De Meander uit Delfgauw, Basisschool Omnia (voorheen de Winde) in Nootdorp en de Beatrixschool in Pijnacker. 

 

Hole-in-one voor Hospice Koningshove

Het Lions Golftoernooi op 30 juni 2023 leverde een mooie bijdrage op van ruim 3.500 Euro voor Hospice Koningshove te Pijnacker. Een maatschappelijk project, dat door de Lions wordt omarmd en gesteund. Het snel volgeboekte evenement vierde dit jaar zijn derde verjaardag, deze keer bij Golfbaan Bentwoud: een openbare ‘pay & play’-golfbaan in het natuurgebied Bentwoud, in de Zuid-Hollandse gemeente Alphen aan den Rijn. Een select gezelschap van 45 meer en minder ervaren spelers genoot van de fraaie baan, prachtig weer, een reuzegezellige borrel en natuurlijk van een smakelijke maaltijd. Na de prijsuitreiking aan de winnaar en de speech van de President werd onder luid applaus de opbrengst bekend gemaakt. Organisator John van der Spek reikte een gesigneerde cheque met een opbrengst van 3.566,10 Euro uit aan een blije en zeer tevreden Lions Interim President Ron van Riet.

Lion’s Sterrengala

Het Lions Sterrengala op vrijdag 27 oktober in Restaurant Tout le Monde in Pijnacker, is een exclusieve fundraiser voor een select gezelschap van maximaal 100 personen. De opbrengst van de avond komt ten goede aan Hospice Koningshove, een project dat door De Lions wordt omarmd en dat wij tijdens het Lions Sterrengala graag extra willen laten stralen. Dit Sterrengala is het eerste in een hopelijk lange jaarlijkse reeks en daarmee ook de Première. De ontvangst vindt plaats in een speciaal ingerichte lounge aan de achterzijde van het restaurant, waar voor de gelegenheid een rode loper is uitgelegd en waar de entree van de feestelijk geklede gasten door een speciale persfotograaf tegen een ‘première-decor’ worden vastgelegd. Couverts kunnen op uitnodiging via onze clubleden worden gereserveerd à € 95,00 Euro. Er is keuze uit een vlees-, vis- en vega-menu. In de prijs is een aperitief en een welkomstdrankje inbegrepen. Wijn, drankje en loten voor de Sterrenloterij en Sterrenveiling, kunnen op de avond zelf worden gekocht met Galamunten (3 Euro). Deze zijn in de ontvangstlounge verkrijgbaar.