Evenementen

Hier zijn we trots op

MudMakers

Jarenlang organiseerden wij dit spetterende modderfestijn, in samenwerking met o.a. Team4Talent. De laatste editie van Mudmakers vond plaats in 2022.

Het organiseren van dit succesvolle, jaarlijks ouder-/kind evenement in en rondom de Dobbeplas en boerderij De Bieslandhoeve, werd de afgelopen jaren steeds intensiever. Voor een vrijwilligersorganisatie bleek dat niet langer verantwoord. Daarom zijn we gestopt op het hoogtepunt. Dat is jammer, maar tegelijk zijn we ook trots op MudMakers en kijken we er met veel plezier op terug. Net als alle andere, trouwe ‘modderfanaten’.

Als opvolger van ons eerdere maatschappelijke evenement ‘Week van de Beweging’, ging MudMakers van start met 400 deelnemers, groeide door naar 800 en uiteindelijk zelfs naar 1.500 modderfans. Daarmee nam ook de druk op de organisatie en de voorbereiding toe. Er kwamen meer regels, meer verantwoordelijkheden en ook meer veiligheidsregels en – risico’s bij kijken. Ook de benodigde m/v mankracht voor opbouw, begeleiding en afbouw werd steeds forser. Uiteindelijk werkten ruim 120 mensen jaarlijks mee aan elk nieuw Modderparcours.

In samenwerking met Team4Talent, heel veel vrijwilligers en tientallen ondersteunende bedrijven uit de regio hebben we als Lions Club Nootdorp-Pijnacker 10 x een supermooi maatschappelijk evenement – zonder winstoogmerk – kunnen neerzetten. Daar zijn we, samen met iedereen die eraan meewerkte, supertrots op! We zijn natuurlijk ook enorm dankbaar voor de jaarlijkse ondersteuning van alle MudMakerpartners: de vrijwilligers, de bouwploeg, de sponsoren en natuurlijk: de deelnemers!

Lions Night

De Lions Night wordt georganiseerd in samenwerking met een lokale horecagelegenheid. Tijdens deze gezellige, exclusieve avond serveren de Lions een smakelijke maaltijd en goed gevulde glazen. Couverts kunnen via Lions leden van te voren worden besteld. Drankjes en loten voor de jaarlijks loterij, worden op de avond zelf door de Lions aan hun gasten verkocht. De opbrengst van de Lions Night zorgt ervoor dat we substantieel kunnen bijdragen aan goede doelen. Zoals bijvoorbeeld de volledige renovatie van een uitgebreide verpleegafdeling bij een ziekenhuis in Putumayo in Ecuador. Overigens met dank aan o.a. Stichting Wilde Ganzen en natuurlijk een grote groep sponsoren.

 

Trash Hunting

Een evenement dat zijn oorsprong vindt het project Save the Earth: een samenwerking van Lions Nederland met de Plastic Soup Foundation, om kinderen bewuster om te laten gaan met (plastic) afval. Dat is belangrijk, want wereldwijd wordt ruim 33% van al het plastic als zwerfafval weggegooid. Uit berekeningen van de United Nations blijkt dat, als we dit niet stoppen, er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zitten.

Trash Hunters accepteren dit niet langer en helpen mee aan een oplossing door op jacht te gaan naar wat er op straat en in het bos ligt, in beeld te brengen waar het ligt én het meteen ook op te ruimen. Daarom heeft de Lions Club Nootdorp-Pijnacker op zaterdag 16 september 2023 (World Cleanup Day) een zwerfafval ophaalactie georganiseerd rond Natuurgebied De Balij, het Metrostation Nootdorp en bij de Hofweg en omstreken, om zwerfafval en met name plastic, te verwijderen.

Het Trash Hunting team van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker organiseert dit soort cleanups om een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen: je kan zélf de milieuproblemen aanpakken. Zodat we ons als samenleving wat bewuster worden van onze leefomgeving en deze schoner achterlaten dan we deze hebben aangetroffen. Wij geloven namelijk dat een schonere wereld een fijnere wereld is. Het geeft ons in ieder geval veel voldoening om dit zwerfaval op te ruimen. Met veel dank aan de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, die daarvoor de aanhanger van ‘Schoon’ beschikbaar heeft gesteld.

 

 

 

 

 

 

Ons eerste ‘Hunt’ vond plaats in april 2022. We zijn klein begonnen en willen het aantal deelnemers vanaf 2023 fors laten groeien. We hebben onze volgend Hunt is gepland op zaterdag 16 september a.s. Aanmelden kan via onze contactpagina.

Kids & Kornuiten

Een vrolijke speelgoedbeurs, bestemd voor gezinnen met basisschoolkinderen en een kleine portemonnee. We organiseren deze beurs samen met de Lions Club Dames van Oostland. Uit de hele regio verzamelen we nieuw en gebruikt speelgoed, spellen, boeken en kinderwinterkleding, die een tweede leven verdienen. Op het beursplein koop je ‘Kornuiten’. Met deze munten kunnen ouders voor een zacht prijsje producten kopen voor hun kinderen. Dankzij de samenwerking met o.a. het Taalhuis en Vluchtelingenwerk kunnen we ervoor zorgen dat gezinnen met minimuminkomens een aantal Kornuiten gratis krijgt. In december 2022 hebben we met de opbrengst van de beurs 60 Oekraïense kinderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest en een nieuwjaarscadeau ter waarde van 20,00 Euro kunnen aanbieden. Kids & Kornuiten wordt vanaf 2023 georganiseerd door de Lions Club Dames van Oostland.

Koffiepunten Tellen

Sinds jaren en dag drinken en kopen consumenten koffie van Douwe Egberts. Veel mensen sparen de koffiepunten, die uit de verpakking kunnen worden geknipt. Als Lions Club organiseren we jaarlijks een inzamelingsactie voor koffiepunten en (oud) muntgeld, waarvan de opbrengst – mede met dank aan Douwe Egberts – wordt omgezet in een grote hoeveelheid pakken koffie. Deze worden gratis uitgedeeld aan mensen met lage inkomens, via de Voedselbank.

Peace Poster Contest

Opgroeien in een wereld van vrijheid, waarin je jezelf mag zijn en uiteindelijk worden wie je echt bent. Groot en gelukkig worden zonder discriminatie vanwege kleur, ras, herkomst, geloof of opvoeding. En dat alles natuurlijk: in vrede. Dat is wat u en wij onze kinderen van harte gunnen. Daarom organiseren Lions Clubs jaarlijks een vredesposter-wedstrijd voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar, in de hele wereld. Dit is een van onze initiatieven om een sfeer van respect en begrip onder volkeren te brengen, op mondiale schaal. Het is tegelijk ook de missie van de Verenigde Naties.

Wereldwijde aandacht

Kinderen zijn graag creatief bezig en hebben vaak ontwapenende ideeën en mooie dromen over hoe zij de wereld een stukje beter kunnen maken. Daarom doen honderdduizenden jonge deelnemers jaarlijks mee aan de posterwedstrijd, om uiting te geven aan hun gevoelens en hun dromen over wereldvrede. Zij maken prachtige kunstwerken, waarachter ontroerende verhalen en unieke jonge mensen schuilgaan. De vredeposterwedstrijd krijgt ieder jaar daarom wereldwijd veel aandacht van de media.

Lokale inzet

Als Lions Club Nootdorp-Pijnacker tekenen we natuurlijk graag en van harte voor wereldvrede. De meest recente posterwedstrijd vond plaats in 2021, kort voor Corona. De 200 deelnemers lieten zich inspireren door het thema ‘we are all connected’ en maakten prachtige posters, die in een officieel tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek van Pijnacker voor ouders, publiek en media werden geëxposeerd. De deelnemende scholen waren deze ronde De Meander uit Delfgauw, Basisschool Omnia (voorheen de Winde) in Nootdorp en de Beatrixschool in Pijnacker. 

 

Hole-in-one voor Hospice Koningshove

Het Lions Golftoernooi op 30 juni 2023 leverde een mooie bijdrage op van ruim 3.500 Euro voor Hospice Koningshove te Pijnacker. Een maatschappelijk project, dat door de Lions wordt omarmd en gesteund. Het snel volgeboekte evenement vierde dit jaar zijn derde verjaardag, deze keer bij Golfbaan Bentwoud: een openbare ‘pay & play’-golfbaan in het natuurgebied Bentwoud, in de Zuid-Hollandse gemeente Alphen aan den Rijn. Een select gezelschap van 45 meer en minder ervaren spelers genoot van de fraaie baan, prachtig weer, een reuzegezellige borrel en natuurlijk van een smakelijke maaltijd. Na de prijsuitreiking aan de winnaar en de speech van de President werd onder luid applaus de opbrengst bekend gemaakt. Organisator John van der Spek reikte een gesigneerde cheque met een opbrengst van 3.566,10 Euro uit aan een blije en zeer tevreden Lions Interim President Ron van Riet.

Lion’s SterrenGala

Vrijdagavond 27 oktober 2023 organiseerde de Lions Club Nootdorp-Pijnacker haar eerste Lions SterrenGala in restaurant Tout le Monde in Pijnacker. Deze exclusieve avond met ruim 110 gasten viel bij alle genodigden goed in de smaak: de verkoopopbrengst van couverts, drank, loterij tickets en een veiling, zorgde voor een totaalopbrengst van 20.000 Euro! Mede met dank aan de ruimhartige ondersteuning door een lange reeks sponsoren. Waaronder de Rabobank, met een cheque ter waarde van 1.500 Euro. De Lions omarmen Hospice Koningshove al langere tijd en hopen met deze bijdrage de realisatiedoelstellingen een extra duwtje vooruit te brengen. Verschillende Lions werken ook beroepshalve en geheel belangeloos mee aan het project, om de realisatie in goede banen te leiden.

Foto v.r.n.l. Lions president Ron van Riet, huisartsen Wim Wiersema en Ferdinand Schreuder (de oorspronkelijke initiatiefnemers van Hospice Koningshove) en Lions bestuurslid Luuk van den Eijk.

GEEF MET UW BRIL EEN ANDER ZICHT OP EEN BETER LEVEN

De LionsClub Nootdorp-Pijnacker zamelt herbruikbare brillen in voor volwassenen en kinderen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, die dit zelf niet kunnen betalen. Deze actie is sinds 2023 al geadopteerd door verschillende Lions Clubs in Nederland. Het afgelopen jaar heeft dat geleid tot een ‘brillencollectie’ van 7.000 stuks.  De Lions Club Nootdorp-Pijnacker haakt in op de campagne en hoopt de opbrengst dit jaar nog verder te verhogen. Bij de bibliotheken van Pijnacker en Nootdorp (Cultura &Zo) en Optieker Keijzershof staan vanaf april speciale inzameldozen klaar (zie foto).

De ingezamelde brillen worden naar een verzamelpunt in Antwerpen gebracht. Zodra de voorraad 18 volle pallets bereikt, gaat alles per vrachtwagen naar Le Havre in Frankrijk. Daar sorteert een Franse Lionsorganisatie. Zij verzenden brillen op aanvraag naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Hoe kunt u meedoen? Lever uw onbeschadigde gebruikte bril(len) in bij een van de verzamelpunten in Pijnacker of Nootdorp en help u uw medemens aan nieuw leesplezier en zicht op een beter leven. Doet u ook mee? De bibliotheek Pijnacker is gevestigd aan de Julianalaan 47, Optieker aan het Hoefbladplein 1, Cultura & Zo (w.o. een bibliotheek) aan de Dorpsstraat 7 in Nootdorp.